tiistai 9. syyskuuta 2014

Kotiutumista

Tämä blogi kertoo nelijäsenisen laumamme elämästä, keskittyen lähinnä kahden karvaisimman jäsenen puuhailuihin. Laumamme uusin jäsen, kahdeksan viikkoinen shelttineiti Zelda muutti luoksemme sunnuntaina. Kotona Zeldaa odotti (lähinnä kauhulla :D) kohta viisi vuotias shelttityttö Åsa. Lauman vähemmän karvaista puoliskoa edustan minä aviomieheni kanssa. Olemme molemmat yliopisto-opiskelijoita ja päämajamme sijaitsee Kuopiossa. Lisäksi blogissa saattaa silloin tällöin vierailla siskoni kaksivuotias shelttityttö Aino.


Zelda siis kotiutui kaksi päivää sitten. Ennen kotiutumista Joensuusta haimme Åsan hoidosta vanhemmiltani ja samalla Zelda pääsi pihalla tutustumaan Åsaan ja Ainoon. Aluksi Zelda vain nökötti jalkojen välissä, eikä uskaltanut liikkua mihinkään. Lopulta tajusimme ottaa pannan ja hihnan pois ja pentukin alkoi vihdoin liikkua ja uskalsi lopulta nuuhkia kumpaakin koiraa. Kotiin päästyämme ruuan ja tarpeiden teon jälkeen Zeldan vauhti kasvoi huimasti ja lelut saivat kyytiä. Ensimmäinen yö meni todella hyvin ilman mitään ininöitä ja heräsimme aamulla seitsemän jälkeen


Zeldan maanantain ohjelmaan kuului uuteen kotiin totuttelua, pikavisiitti M&M:ssä ja agilityhallilla ja autoilua. Autoilu alkaa sujua jo hyvin, muutama penkille kiipeily yritys saattaa alkumatkasta tulla, mutta sitten nukahdetaan matkuttuspaikkana olevaan pahvilaatikkoon. Kaupassa ja hallilla Zelda oli suurimman osan ajasta todella nätisti sylissä, eikä osoittanut pelkoa. Lattialla olo oli vähän jännempää ja ihmisten jalkovälit turvallisia paikkoina tarkastella ympäristöä :D


Tänään on voinut jo huomata, että Zelda alkaa vähitellen kotiutua. Ruoka ja uni alkaa  maistua paremmin ja pihalla uskaltaa jo reippaammin juoksennella. Åsaan olisi  jo kova halu tutustua ja leikittää, mutta edelleen vastauksena on murahdus, hampaiden vilautelu ja pois kävely. Vielä taitaa tarvita jonkun päivän aikaa, että Åsa hyväksyy uuden jäsenen laumaansa.

Kaiken kaikkiaan näiden parin päivän perusteella Zelda on ollut oikein reipas ja leikkisä pentu, joka antaa pusuja runsaasti ja vispaa häntäänsä innolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti