tiistai 16. syyskuuta 2014

Pikku villikko

Nyt on reilu viikko yhteistä eloa Zeldan kanssa takana ja se on ensimmäisten päivien jälkeen reipastunut hurjasti ja samalla meille on myös paljastuneet sen loputtomat energiavarastot :D Onneksi niiden tyhjentämisessä meillä on ollut apuna useat sitä katsomaan tulleet ihmiset. Vieraisiin ihmisiin Zelda suhtautuu tosi reippaasti, menee arkailematta haistelemaan heitä ja lähtee heti leikkimään leikittäessä. Lenkeillä tosin ohi juoksevat ihmiset ovat vielä vähän epäilyttäviä. Onneksi halukkaita katsojia on vielä paljon ja jo katsomassa  käyneetkin Zelda on tainut hurmata niin hyvin, että uusintavierailuja on tiedossa. Lenkillä ollaan hurmattu myös ohikulkijoita ja aika monta kertaa ollaan saatu kuulla ihmettelyjä, että onko se ihan oikea koira eikä vaan lelu :)
Åsaa ja Ainoa Zelda leikittää jo kovasti, mutta melko heikoin tuloksin. Åsa on alkanut jo ulkona leikittää Zeldaa vähän, mutta sisällä se haluaa edelleen pitää pientä etäisyyttä. Lauantaina lähdimmekin etsimään Zeldalle leikkikavereita Mustin ja Mirrin pentutreffeiltä. Alussa toiset pennut olivat vähän jännittäviä ja ihmisten jalkojen takaa oli turvallista heitä tarkkailla. Jonkin ajan kuluttua Zelda kuitenkin reipastui ja oli kohta leikittämässä muita ja pomppimassa ympäriinsä. Treffien jälkeen poikkesimme vielä alakerran agilityhalliin kuluttamaan loput energiat. Siellä Zelda näki vanhempia koiria, mutta ei rohjennut vielä lähempää tuttavutta tehdä niiden kanssa. Lisäksi leikitin Zeldaa vähän aikaa hallissa ja se innostui hyvin leikkimään oudosta paikasta ja äänistä huolimatta :)


Yksinoloharjoittelukin on päässyt hyvin käyntiin. Suurin ongelma on pentuaitaus, jonne joutuminen muiden ollessa kotonakin saa aikaan hirveät kitinät. Onneksi Zelda rauhoittuu aitaukseen, kunhan on riittävän väsynyt ja ollut siellä jonkin aikaa ennen yksinjäämistä.  Aamuisin se vaan tarkoittaa sitä, että ulkoilua pitää tulla vähintään  reilu puoli tuntia.Zelda on hurmannut meidätkin täysin luonteelta ollen ihanan reipas, muttei kuitenkaan uhkarohkea tai päällekäyvä (auttaa huomattavasti Åsan kanssa toimeentuloa :D). On se lisäksi myös niin suloinen pikku koiranalku, ettei sitä hymyilemättä voi katsoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti