lauantai 20. syyskuuta 2014

Pentukavereita

Zeldalla on melko vauhdikas viikko takana. Melkein joka päivä on käynyt uusia ihmisiä kylässä ja Zeldan iloksi kahtena päivänä mukana on ollut myös pieniä karvaisia kavereita. Keskiviikkona kylään tuli Zeldan veli Åke ja heti tutuksi toteamisen jälkeen alkoi leikki, välillä niin villi, että luoksetulokutsut unohtuivat. Turvallisuussyistä pennut siirettiin sitten sisälle leikkejä jatkamaan. Noiden treffien jälkeen Zelda olikin kuolatakkujen peitossa :D


Torstaina tavattiin Zelda kanssa ihana welsh corgi Maisa. Maisa on Zeldaa pari päivää vanhempi ja painaa suunnilleen saman verran, joten ovat melko ihanteellisiä leikkikavereita toisilleen. Etukäteen mietin, miten Zelda suhtautuu Maisaan, kun on aiemmin vieraita koiria vähän arastellut. No huolet oli turhia, sillä Zelda käveli heti Maisan huomatessaan reippasti tämän luokse ja tutustumiseen ei kauaa mennyt. Edellisen päivän treffit Åken kanssa olivat varmaan Zeldaa rohkaisseet. Leikki sujui näiden kahden välillä upeasti ja tällä kertaa kuuloaistikin pysyi mukana, joten saivat ulkona telmiä keskenään :)
Jotta leikkiminen ei jäisi liian vähälle, tänään suuntamisen vielä Mustiin ja Mirriin pentutreffeille leikkimään. Zelda oli edellistä kertaa paljon reippaampi ja lähti melkein heti leikkimään. Siellä ollessa huomasi Zeldan huiman kasvuvauhdin, kun vertasi muihin edellisellä kerralle olleisiin pentuihin :D Onneksi mukana oli myös uusia pentuja, joiden kanssa Zelda pääsi tekemään tuttavuutta. Treffien jälkeen kävimme vielä nopeasti hallilla ja sielläkin Zeldan reipastuminen oli selvästi huomattavissa. Käveli häntä ylhäällä ympäriinsä ja oli todella kiinnostunut toisista koirista.

Sisäsiisteysopettelu on lähtenyt hyvin käyntiin ja välillä Zelda on oppinut jo tarpeista kertomaan vikinällä tai ulko-ovelle menemällä. Yöt ovat menneet mahtavasti ja ainoastaan kerran on tullut pissit sisälle. Tosin välillä liian hitaan ulkoiluttajan takia on aamulla lirahtanut pissit eteiseen. Leikkiessä ja riehuessä ei maltti vielä riitä ja vahonkoja tulee aika usein sisälle.

Vähitellen välimatka lyhenee :D
Rohkeus ja riiviömäisyys on lisääntynyt myös meidän suhteen. Aikaisemmin ulkoa sisälle tullessa Zelda juoksi heti luokse, kun tultiin rappusten luokse, että saatiin se syliin nostettua. Nyt se lähes aina etsii jonkun risun ja juoksee vaan ympärillä leikittäen, mutta ei tule luokse. Myös ulko-ovella yritetään vielä kääntyä takaisin ulos ja välillä saa useamman kerran ohjata neidin takaisin sisälle ennen kuin oven saa kiinni :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti