maanantai 13. lokakuuta 2014

Zelda 3kk

Huh, kun aika on mennyt nopeasti ja Zelda kasvanut hurjaa vauhtia. Pennunpyöreys on melkein kokonaan hävinnyt ja tilalle on tullut jalkoja senkin edestä. Ensimmäinen pentupanta alkaa vähitellen käydä pieneksi ja valjaitakin on pitänyt jo useamman kerran löysätä. Matkustuspahvilaatikkokin alkaa käydä ahtaaksi, joten turvavyövaljaissa matkusteluun pitää alkaa lähiaikoina totutella.


Viime maanantaina Zelda pääsi ensimmäistä kertaa mukaan hallille Åsan agilitytreenien ajaksi, aikaisemmin ollaan käyty vain vähän aikaa hallilla leikkimässä. Hallille saapuessamme muilla koirilla oli aikamoinen haukkukuoro, mikä tietenkin aiheutti Zeldassa jännitystä. Aluksi Zelda murahteli vähän häkistään, mutta sen jälkeen sieltä ei kuulunut enää mitään. Kävin aina välillä heittämässä häkin lattialle raksuja, että siitä tulisi mukava paikka olla. Yksinolo häkissä Åsan vuoron aikana ei näyttänyt pahemmin Zeldaa stressaavan (eikä häkistäkään tainut tulla kamalaa paikkaa, kun kotona oleilee siellä aika usein). Aluksi häkin ulkopuolella Zeldaa vähän jännitti, mutta nopeasti se rentoutui ja innostui leikkimään kunnolla. Alkujännityksen jälkeen olisi myös jokaista lähellä olevaa koiraa pitänyt päästä moikkamaan ja pikku vipeltäjää saikin vahtia tarkkaan, ettei luvatta karkaa toisten koirien luokse.


Toisia pentuja treffailtiin viime viikolla kolmien leikkitreffien verran ja Zelda pääsi mm. leikkimään Åke-veljensä kanssa pitkästä aikaa. Lauantaina kävimme lisäksi vielä Mustissa ja Mirrissä leikkitreffeillä ja siellä oli meille useampi  uusi pentu. Zelda pääsi tekemään tuttavutta ja leikkimään mm. ranskanbulldogin, cockerspanielin, dalmatilaisen ja kelpien pennun kanssa (jos tunnistin kaikki rodut oikein :D). Mahtava paikka siis totuttaa pentua erinäköisiin koiriin.

3kk: 29,5 cm ja 4,5 kg
Taloyhtiö päätti avittaa Zeldan totuttamisessa uusiin ääniin ja aloitti viime viikolla pervekeremontin. Zeldan pentuaitaus on ihan parvekkeen edessä, joten alussa olin vähän huolissani, miten se viihtyy siellä remonin aikana. No kumpikaan koira ei ole ääniin millään tavalla reagoinut (taitavat eniten ärsyttää omistajaa :D) ja Zelda on tänäkin aamuna nukkunut tyytyväisenä aitauksessa, vaikka ulkoa on kuulunut monenlaista pärinää ja pörinää.


Åsa on taas juoksujen loputtua alkanut vähitellen taas leikittää Zeldaa ulkona. Tänään leikkivät jo vähän aikaa yhdessä, eikä Åsan kova vauhtikaan näytä enää Zeldaa niin paljoa hirvittävän. Toki vähän Zelda vielä väistää, jos Åsa tulee kohti, mutta lähtee innolla aina perään juoksemaan. Åsa on onneksi vauhdista huolimatta leikkittänyt Zeldaa todella nätisti, ei ole yrittänyt painileikkejä ja  väistää aina Zeldaa, eikä juokse yli. Ehkö noista vielä kaverukset tulee :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti