sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Ensimmäinen Match Show

Tammikuun viimeinen päivä Zeldalla on edessä ensimmäiset näyttelyt Lahdessa. Itselläni on kokemusta näyttelyistä yksien näyttelyiden verran Åsan kanssa ja niissäkin käytiin melko tietämättöminä näyttelyasioista :D Vuosien ja lisääntyneen tiedon myötä en enää kehtaisi lähteä näyttelyihin lähteä yhtä vähällä treenillä, joten olemme koittaneet treenata Zeldan kanssa ahkerasti näyttelyjuttuja. Valitettavasti vuosien myötä tieto näyttelyihin liittyvistä asioista ei ole kasvanut juurikaan, joten treenaaminen on ollut jonkin verran haastavaa :D


Hyvien vinkkien ja parempien treeniolosuhteiden toivossa suuntasimme viime perjantaina näyttelyharjoituksiin. Kotona tehdyistä seisomisharjoituksista oli ollut nähtävästi edes jotain hyötyä, sillä Zelda malttoi seisoa hienosti muiden koirien läheisyydestä huolimatta. Ravatessa muut koirat olivat paljon kiinnostavampa ja välillä oli pakko vähän pompahdella ja haukahdella toisille. Onneksi loppua kohti ravauskin alkoi sujua paremmin ja toiset koirat kiinnostaa vähemmän.  Pöydällä Zelda seisoi koko ajan tosi hienosti,  vaikka olikin ekaa kertaa tuollaisella oikealla näyttelypöydällä. "Tuomarin" tutkiminen oli vielä vähän jännittävää, joten siinä piti sitten istahtaa pöydälle".


Lauantaina tässä lähellä järjestettiin sopivasti mätsärit, jonne menimme harjoittelemaan lisää ja saamaan näyttelymäistä kokemusta meille kummallekin (eli minulle etten ole ihan paniikissa Lahdessa :D). Zelda malttoi seistä lauantaina vielä perjantaita paremmin ja ravasikin tosi hienosti. Jostain syystä pöytä oli kuitenkin eilen tosi jännä, eikä Zelda rohjennut seisoa siinä kunnolla ja tuomarikin oli melko jännittävä. Saimme Zeldan kanssa sinisen nauhan. Ryhmäkehässä Zelda oli selvästi jo vähän väsähtänyt ja ravatessa piti pari kertaa pomppia ja haukahtaa. Aitauken takana olevat koiratkin alkoivat häiritä keskittymistä seisoessa. Menestystä meille ei tällä kertaa tullut, mutta emme kuitenkaan tippuneet ryhmäkehästä ensimmäisinä :D Pikku pentuja oli 39, joten odottelua tuli tosi paljon ja aikataulu oli muutenkin myöhässä. Olen kyllä Zeldasta hurjan ylpeä, kun se jaksoi olla monta tuntia rauhallisesti ahtaassa hallissa ja jaksoi vielä kehässä olla niin nätisti :)


Myös Aino lähti käymään lauantaina ekoissa mätsäreissään ja sai kaikkien yllätykseksi punaisen nauhan. Ainon kanssa on treenattu näyttelyjuttuja tosi vähän, joten emme odottaneet minkäänlaista menestystä. Se kuitenkin ravasi tosi hyvin (ainakin sen normaaliin koko ajan täysillä vetämiseen verrattuna :D) ja seisoi pöydällä tosi hyvin, eikä erityisemmin pelännyt tuomaria.  Seisominen oli kyllä aika heikkoa, mutta ei tuollaisilla harjoitusmäärillä voi muuta odottaa. Kaiken kaikkiaan ainakin hyvä kokemus pienelle koiralle, joka yleensä pelkää ihan kaikkea. Ehkäpä Ainokin vähitellen rohkaistuu :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti