torstai 19. helmikuuta 2015

Ystävänpäivä mätsärit

Viimen viikon lauantaina ystävänpäivänä Hukka-Putki järjesti hyväntekeväisyysmätsärit, joiden tuotto meni Uusi Lastensairaala  -hankkeelle. Kun kerrankin oli mätsärit lähellä ja tuottokin meni hyvään tarkoitukseen, niin pitihän meidän Zeldan kanssa mennä kehässä pyörähtämään, vaikka näyttelyitä ei ole lähiaikoina tiedossa. Houkuttelin myös siskoni Ainon kanssa meille seuraksi ja totuttamaan Ainoa koiratapahtumiin. Vähän pelkäsin etukäteen, miten Zelda malttaa pysyä rauhallisena, kun mätsärit olivat samassa hallissa, missä treenaamme agilitya. Onneksi suuri koiramäärä hämäsi Zeldaa hyvin ja aiheutti pikku jännitystä alussa, joten käytös pysyi rauhallisena :D


Parikehässä  parillamme oli mukana "ihana" vinkupallo, jonka nähdessäni olin ihan varma Zelda ei keskittyisi muuhun kuin, mistä ihmeestä vinkuna kuuluu. Onneksi Zelda yllätti minut positiivisesti, eikä välittänyt vinkumisesta olleenkaan, vaan esiintyi oikein mallikkaasti. Pöydällä oli vielä vähän jännitystä havaittavissa ja ravatessa häntä nousi turhan ylös, mutta oli kiva huomata, ettei Lahden hyvä esiintyminen ollut vain yksittäinen sattuma. Parikehästä saimme punaisen nauhan, jee :)


Ryhmäkehässä oli sitten yli 20 koiraa samaan aikaan pienessä kehässä ja ahdasta oli, vaikka meitä juoksutettiin kolmessa osassa. Zelda keskistymiskyky alkoi ruuhkassa pettää ja pari haukahdusta pääsi ravatessa. Seisoessa koirien välillä oli vain muutaman kymmenen senttiä väliä ja ihana edessä ollut sheltti oli turhan usein nokka kiinni ihan Zeldassa ja takana heiluttiin ja huudeltiin pallon kanssa ihan kunnolla. Ihmeen hyvin Zelda malttoi kuitenkin seisoa ja välillä vaan ihmeissään taakse katseli, että mitä ihmettä siellä oikein tapahtuu. Ainakin todella hyvää harjoitusta saatiin häiriön suhteen :D Ryhmä kehästä valittiin vain neljä jatkoon ja kaikki muut karsiutuivat kerralla, joiden joukossa myös me olimme.


Ainolla ei tällä kertää mennyt ihan niin hyvin kuin viimeksi, vaan parikehästä tuli sininen nauha. Tosin seisominen sujui jo paremmin ja se malttoi hyvin parikehän ja ryhmäkehän alun, mutta sitten hulinaa oli liikaa ja maltti loppui. Aino on kuitenkin rohkaistunut ihan valtavasti ja malttia löytyy jo ihan eri tavalla vuoden parin takaiseen. Eron huomaa myös agilityssä, jossa se malttaa jo keskittyäa tekemiseen, eikä stressaannu heti ja juokse päättömästi ympäri kenttää :)

Zeldaa saavutti 7 kk iän viime perjantaina ja loppuun vielä pikaisesti otettu 7 kk -kuva:

n. 37,0 cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti