sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Hammaspuoli

Viime sunnuntaina Zeldan hampaita pestessä huomasin yhden hampaan (vasemmalla ylhäällä kulmahampaan edessä olevan) näyttävän vähän oudolta. Lähemmän tarkastelun jälkeen huomasin hampaan kärjen lohjenneen. Kovan kuoriluun alla näkyi sisempi luukerros, mutta ydintä ei ollut onneksi silmin ainakaan nähtävissä. Hammas oli kuitenkin ilmeisesti ollut kipeä, sillä Zelda oli jättänyt parilla edellisellä ruualla kanankaulat syömättä. Luulin syömättömyyden johtuvan juoksuista, kun en pikaisella suuhun vilkaisulla aiemmin mitään poikkeavaa huomannut.


Maanantaina fyssarireissulla kasvattaja Inkakin oli samaa mieltä, että ydintä ei näy. Koska hammas oli kuitenkin oireillut, halusin varmuuden vuoksi käydä sitä eläinlääkärillä näyttämässä, ettei tule mitään kroonista kipuiluongelmaa. Eläinlääkärikin totesi tutkimusten jälkeen, ettei ydintä ole näkyvissä, eikä hammasta tarvitse poistaa, jos ei enempää lohkea tai ala oireilla :) Tänään Zelda söi  jo kanankaulat ongelmitta, joten ilmeisesti hammas ei ole enää kipeä ja puruluitakin Zelda on ihan normaalisti syönyt. Nyt pitää sitten vain toivoa, ettei lohkea enempää ja pehmeän luukerroksen päälle kasvaisi nopeasti uusi kova kerros.


Mitään käsitystä minulla ei siis ole, missä hammas on katkennut. Zeldakin  kuitenkin riehuu niin paljon ulkona ja joskus sisälläkin ja syö ulkona aina kaikkea, joten mahdollisuuksia on monia :D

Fyssarillä Zelda suhtautui aluksi hieman epäileväisesti vieraaseen ihmiseen, joka hieroi kipeitä lihaksia. Loppua kohti Zelda onneksi rentoutui jo jonkin verran ja lihaksiakin pääsi paremmin käsittelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti