maanantai 13. heinäkuuta 2015

Paljon onnea Zelda!

Vuosi sitten mietimme toisen koiran hankimista, että joululomalla tai tänä kesänä voisi olla hyvä aika ottaa pentu. Myös rotua pohdimme kovasti ja otimme yhteyttä moneen eri kasvattajaan. Shelttejä emme edes paljoa katsoneet, sillä hyvän harrastuskaverin löytäminen tuntui lähes mahdottomalta, enkä halunnut myöskään kovin pientä shelttiä. Elokuun alussa löysin Inkan kotisivuille ja huomasin lupaavan kuuloisen shelttipentueen, jonka emä kuulosti luonteeltaan juuri siltä, mitä koiraltamme toivoimme ja kokoakin löytyi keskiverto shelttiä enemmän. Tuossa vaiheessa kuitenkin vähän epäröimme, sillä pentu tulisi juuri opiskelujen alettua. Päätimme kuitenkin käydä katsomassa pentuja Kolilla käynnin yhteydessä. Isla hurmasi meidät tuolla reissulla täysin ja olihan se Zeldakin aivan hurmaava pikku pallero. Tuon reissun jälkeen unohtui huoli rankasta syksystä pennun ja opiskelujen yhdistämisestä, sillä pentu oli saatava. Tästä alkoi malttamaton odotus syyskuun alkuun ja pennun kotiin tuloon.

Nyt asiaa jälkeenpäin ajatellessa on pakko todeta, että Zeldan meille päätyminen oli aika monen sattuman tulos ja olen todella onnellinen, että kaikki meni niin kuin meni ja Zelda tuli meille. Olisi ollut hyvin mahdollista, etten olisi ikinä edes törmännyt koko pentueeseen, kun en aktiivisesti shelttejä etsinyt. Myös pentujen katsomisreissu melkein epäonnistui Islan nisätulehduksen takia, enkä ole ollenkaan varma olisimmeko onnistuneet uutta päivää löytämään. Kaiken lisäksi piti vielä unohtaa omat päätös pennun otosta myöhemmin lomalla, kun aikaa olisi enemmän.

Synttärilenkillä lahjapallon...
...ja kavereiden kanssa :)
Nyt meillä on Zeldan kanssa takana yhteiseloa noin kymmenen kuukautta ja tämän ajan perusteella Zelda on täyttänyt kaikki odotuksemme ja ylittänyt ne reilusti. Voiko koira oikeasti olla näin helppo ja mielyttämisen haluinen, innostua aina kaikesta ja olla valmiina touhuamaan, nauttia joka hetkestä ja jakaa iloa kaikille ja kaiken lisäksi jakaa vielä pusuja ja haleja aina ja koko ajan? Ennen Zelda olisin vastannut, että ei. Nyt on pakko vastata, että todellakin voi. Zelda on ollut täydellinen lisä koiralaumaamme ja perheeseemme. Mitään en haluaisi Zeldasta muuttaa, vaikka voisin, sillä se on nyt niin täydellinen kuin koira voi olla. Suuri kiitos siis vielä Inkalle, että luotit meihin ja annoit meille Zeldan! <3

"Kakkua" odotellessa, onneksi maku on tärkeintä :D

Synttäreitä emme ehtineet ihmeemmin juhlistaa tänään. Kävimme metsälenkillä karvaisten kavereiden kanssa ja testasimme Zeldan lahjaksi saamaa verkkopalloa, joka osottautui oikein suosituksi. Iltaruuan sijaan tytöt saivat "synttärikakkua" eli maksalaatikkoa ja neuta :D Lahjoja Zelda sai vähän enemmänkin ja olemmekin testailleet niitä jo ennen synttäreitä, mutta niistä voisin kertoa myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti