maanantai 28. syyskuuta 2015

Liebster Award
Suuri kiitos Liisalle blogi-urani ensimäisestä haasteesta! Mukavaa päästä pohtimaan vastauksia näihin kysymyksiin.

"Liebster Awardin idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle."Sääntöjä: 

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.

2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.

3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.

4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille."

1. Mikä on mielestäsi parasta koiran omistamisessa? Entä rasittavinta? 
Parasta on, että on aina joku odottamassa iloisena kotiin tullessa ja piristämässä pitkän päivän jälkeen. Lisäksi kaikenlainen puuhailu koirien kanssa on paras tapa unohtaa stressi ja kiire. Rasittavinta on, kun joutuu keskellä yötä käyttämään koiraa ulkona tai kun joku onnistuu oksentamaan tai tekemään muita tuotoksia keskelle (uutta) mattoa :D

2. Miten koirasi on/ovat päätyneet juuri sinulle?
Åsan kohdalla etsinnässä oli trikki shelttinarttu. Tuolloin en vielä paljoa osannut valikoida kasvattajaa ja ymmärtänyt katsoa muita kuin ihan perusterveystuloksia. Onneksi sattui hyvä tuuri ja Åsa oli ainoa vähäiset ehtoni täyttävä pentu, jonka löysin akuutissa pentukuumeessa vanhempieni vihdoin myönnyttyä koiraan. Sitten piti enää vakuutta kasvattaja, että tuo jurikka sopii meille ensimmäiseksi koiraksi :D

Zeldan kohdalla toista koiraa oli harkittu jo pidemmän aikaa ja halusin ehdottomasti itselleni reippaamman harrastuskaverin. Rotuahan mietimme pitkään ja sheltti ei edes ollut kärkirotujen joukossa. Sitten löysin Inkan facebookin laittaman selkätarinan perusteella Zeldan pentueen ja se oli menoa sitten. Pentue oli kaikkea, mitä shelttiepentueelta osasin toivoa ja lisäksi vapaana oli kauan haaveilemani merle narttu.

3. Mitä koirasi vihaa?
Åsa vihaa vettä nestemäisenä kaikessa muussa muodossa paitsi juomana :D Lisäksi reippaat juoksulenkit on tylsiä ja kaikki tekeminen mistä ei itse hyödy (= saa ruokaa). Eikä yksin kotiin jääminenkään kovin hauskaa ole.

Zelda ei varmaan edes tiedä mitä vihaaminen on, mutta ehkä nälkä ja ruuan puuttuminen voisivat olla jotain sellaista Zeldalle. Ja tekemisen puute vaivaa Zeldaa myös jatkuvasti.

4. Onko olemassa koirarotua, jota et missään nimessä itsellesi haluaisi? Jos on, perustele miksi et.
Kaikki jollain tavalla rakenteellisesti "sairaat" koirarodut. Esim. lyttykuonoiset, liian iso nahkaiset, rakenteeltaan sairaat. Lyttykuonoisissa en voisi sietää niistä lähtevää korinaa. Kaikissa näissä häiritsee eniten kuitenkin se, että ihminen on omilla valinnoillaan jalostanut koirille ominaisuuksia, joista ne kärsivät. Koiran kuuluu näyttää koiralta ja pystyä elämään aktiivisesti.

5. Onko jokin harrastus noussut ylitse muiden sinulle ja koirallesi? Jos on, niin mikä ja miksi?
Agility. Åsan kanssa se oli ainoa laji, josta se näytti innostuvan edes välillä. Itse tykkään vauhdista ja haasteista, mutta en turhasta nipottamisesta, joten siten itselleni sopiva laji. Zelda oli sitten minun mieltymysteni uhri lajivalinnassa. Onneksi Zelda vaikuttaa kuitenkin hyvin tyytyväiseltä osaansa.

6. Mikä on huvittavinta mitä koirasi on tehnyt/ovat tehneet?
Åsalla kaikki kerrat, kun se on onnistunut huijaamaan minua, vaikka olen luullut sen olevan hallinnassa. Viimeisimpänä tulee mieleen, kun se jonkun matkaa mukanamme tultua kääntyi takaisin äsken tehdylle jäljelle nameja syömään. Ja me emme tietenkään huomanneet tätä ihan heti :D

Zelda nyt tekee päivittäin kaikkea pientä hassua riehuessaan ympäriinsä. Mitään yksittäistä tapausta ei nyt tule mieleen.

7. Jos koirasi olisi ihminen, millainen se olisi? (Jos useampi koira, selostus jokaisesta!)
Åsa olisi laiskahko pyöreähkö keski-ikäinen rouva, joka nauttisi elämästään kaikin tavoin. Divaanilla loikoilu ja herkkujen syönti olisi rouvan lempipuuhaa samalla naapureita vahdaten. Rouvassa olisi pientä kontrollifriikin vikaa ja hän haluaisia aina hallita muiden asioita ja stressaantuisi helposti, jos asiat eivät menisi  hänen mielensä mukaan.

Zelda olisi rasavilli koululainen, joka tekisi kaiken ensin ja miettisi vasta sitten. Koulussa tyttö olisi innokas oppilas, joskus vähän liiankin. Tyttö olisi aina innolla osallistumassa kaikkiin uusiin harrastuksiin. Uusien ihmisten kanssa tyttö olisi aluksi ujo, mutta tutustuttuaan nauttisi heidän seurasta, eikä malttaisi jättää leikkejä kesken kotiintuloajan koittaessa.

8. Kuinka paljon kulutat kuukaudessa/vuodessa rahaa koiraasi, jos ruokintaa ei lasketa (lelut, pannat, hihnat jne.)? Noin summa riittää.
Tähän en halua edes tietää vastausta. Agilityn valmennusryhmäpaikkaan menee 100 e kuukaudessa plus yksittäiset treenikerrat, joita aina välillä ostan. Leluja olen nyt Zeldan tultua innostunut ostamaan, kun on  
vihdoin leikkivä koira, joten niihin mennyt jokunen kymppi viimeisen vuoden aikana :D Lisäksi Zelda on saanut aika isolla summalla aikuiskoon varusteita. Varmasti useampi satanen mennyt tämän puolella varusteisiin.

Onneksi Åsa on edes halpa koira, jolla varusteet kestää (eli inhoaa kaikkea päälle pantavaa niin paljon, ettei niitä käytetä kuin pakon edessä, joten eivät kulu :D), eikä lelut kiinnosta.

9. Toivotko koskaan, ettet omistaisi koiraa/koiria? Miksi/miksi et?
Kyllähän noita yksittäisiä hetkiä on tullut ainavälillä, esim. noiden mattosotkujen yhteydessä. Ja aina väsyneenä ei huvittaisi lähteä koiran kanssa sateeseen tarpomaan. Mutta oikeasti vakavasti en ole ikinä katunut koiran ottamista.


10. Jos et hankkisi koiraa, minkä lemmikkieläimen ottaisit?
Hhhmmm pienenä olin ihan heppahullu, joten hevonen olisi ihana, tosin en kyllä osaisi yhtään hoitaa sitä. Todellisuudessa en uskoisi meille muuta lemmikkiä tulevan.


11. Kuvitellaan tilanne, että kasvatat omaa rotuasi (jos siis näin ei jo ole!). Mitkä asiat sinulle ovat kasvatustyössäsi tärkeimpiä? 
Lyhyesti terveys ja luonne.

Kysymykset haastetulle:

1. Mitkä ovat koiriesi lempiherkut? Entä inhokkiruuat? 
2. Mitkä ovat koiriesi lempilelut? (kuvat myös)
3. Mikä on koiriesi lempitekemistä?
4. Missä koirasi yleensä nukkuvat yönsä?
5. Mikä on teidän lempiharrastus? Miten päädyitte sen pariin?
6. Monta kertaa treenaatte viikossa keskimäärin?
7. Mikä olisi maksimimäärä koiria sinulle kerralla? Miksi?
8. Haluaisitko kokeilla jotain harrastuslajia, jota et ole vielä kokeillut? Mitä ja miksi?
9. Miten päädyit nykyiseen rotuusi?
10. Mitkä ovat rotusi parhaat ja huonoimmat puolet?
11. Jos et saisi valita omaa rotuasi, minkä rotuisen koiran ottaisit? Miksi?

Koska lähes kaikki lukemani koirablogit ovat jo saaneet tämän haasteen, niin haaste lähtee vain Sannalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti